Zapečené šampiňóny so špenátom, bylinkovou omeletou a pórkovým snehom

Autor: mdiet .sk | 30.10.2014 o 7:21 | Karma článku: 4,60 | Prečítané:  775x

Jednoduchý recept na prípravu chutného jedla vhodného na redukciu telesnej hmotnosti vzhľadom na jeho nízky obsah sacharidov a dostatočné množstvo proteínov. Príprava nezaberie viac ako 10 minút a uvedené množstvo surovín je na 1 porciu prípravy tohto zdravého pokrmu.

Ingrediencie:

  • 3 ks väčších šampiónov,
  • 1 vajce - bielko,
  • 20 g póru,
  • 50 g špenátu,
  • soľ,
  • cesnakový prášok,
  • rozmarín,
  • kvalitný rastlinný olej za studena lisovaný,
  • Bylinková omeleta Medidiet®.

Postup:

  1. Šampiňóny očistíme, odkrojíme stopky a vložíme na 3 minúty do vriacej vody, ktorú osolíme,
  2. Šampiňónové stopky nasekáme a pokrájame pór (časť póru si odložíme bokom),
  3. Pripravíme omeletovú zmes -  25 g prášku pridáme 120 ml vody a pomocou šejkra,(metličky, mixéra) rozmiešame až do vzniku celkom homogénnej zmesi,
  4. Nakrájanú zeleninu opražíme na 3 minúty na panvici osolíme a pridáme cesnakový prášok,
  5. Na panvicu pridáme špenát a zalejeme omeletovou zmesou. Zmes popražíme zhruba 1 minútu,
  6. Oddelíme si vaječné bielko od žĺtka a vyšľaháme sneh,
  7. Do snehu pridáme soľ a pór a spolu zamiešame,
  8. Omeletou z panvice naplníme šampiňónové hlavičky a na vrch dáme sneh,
  9. Zapečieme na 180°C na 2 minúty,
  10. Pri servírovaní môžeme tanier ozdobiť špenátovými listami a rozmarínom.

Autor:

Recepty MEDIDIET®
MWM s.r.o., M.R.Štefánika 53, 960 01 Zvolen,
mail: info@mdiet.sk
web: www.mdiet.sk

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

BBC ukázalo ruských chuligánov. Jediným pravidlom je nezabiť

Nie pre každého budú MS len o futbale.

KOMENTÁRE

Čo je populizmus a prečo ho možno budeme potrebovať

Viete, čo je populizmus?

KOMENTÁRE

Sulík sa vyfarbil, ruské noviny ho vytočili

Ruské médiá opisujú údajnú petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ.


Už ste čítali?